Erfaringer

Institution

Møllehuset, Gårslev
Samarbejde med Gårslev IF


Forventningen var stor hos børnene, fordi det er noget særligt at skulle følges med kammeraterne fra børnehaven op i hallen og prøve noget, som de måske ikke havde prøvet før.


Hver gang gik således forventningsfulde børn og deres pædagoger op i hallen. Der var planlagt 3 gange med fodbold og 3 gange med gymnastik.Ved fodbold blev der spillet med både almindelig indendørs fodbolde og med badebolde, således at dels sikkerhed og dels det at håndtere en bold blev nemt for alle. 3 gange med samme aktivitet var fordi børn gerne vil gentagelsen og for at imødekomme at de opbygger et vist kendskab til sportsgrenen.


Forældrene oplevede at det var rart at mødes på en anden platform i hverdagen. Dem som havde lyst, kunne deltage aktivt og vi var endda så heldige at der var nogle forældre som gik sammen om at arrangere forplejning til børnene til hver gang i form af drikkelse og frugt.

Alice Andersen, pædagog hos Græshopperne
Kirsten Nielsen, leder af Møllehuset

Foreningsforløb i Københavns Kommune

Aktive børn i Forening (ABIF)"En succesfuld Åben Dagtilbuds-indsats forudsætter, at der er en effektiv ´brobygger´ mellem forening og daginstitution, som har kompetencerne til at tale ind i både foreningernes- og institutionernes ramme."Pia Brøgger, udviklingskonsulent i Københavns Kommune

Reference på tlf. 21395747

Rend og Hop

Vores tidligere erfaringer med bevægelsesindsatser for børn kommer fra vores Rend og Hop projekt, hvilket er et samfundsmæssige projekt i DIF-idrætten med fokus på leg og bevægelse for børn i 3-6-års alderen. Formålet med Rend og Hop at udvikle børns motorik i en tidlig alder ved hjælp af alsidig bevægelse. Dette har vi nu gjort i 10 år med +250.000 børn, hvor vi på samme tid har uddannet pædagoger, indskolingslærer og frivillige i foreningerne.