ESY Sportseminar

European Sports YMCA er det internationale organ for KFUM-idrætten.Vi samarbejder primært om unges lederuddannelse indenfor idræt på tværs af idrætsgrene, hvor vi er optagede af de generelle træner-lederegenskaber og autentisk ledelse igennem værdibaseret ledelse.Hvert år afholder vi et fem dages sportseminar, hvor unge medlemmer i KFUMs idrætsforeninger tilbydes et inspirerende og udviklende forløb, hvor du opbygger et netværk blandt idrætsudøvere og ledere i andre europæiske lande og du vil opleve, hvordan man kan bruge idrætten som et redskab til at opbygge kulturel og forståelse på tværs af sproglige barrierer og sociale skel. På seminaret lærer du også om, hvordan KFUM arbejder som kulturorganisation i de forskellige lande.

Ansøgning

Kurset kan ansøges af alle unge medlemmer i KFUM i alderen 18 – 30 år, ved at du sender en kort beskrivelse af dig selv og dit engagement i din forening og i forbundet.

Vi modtager løbende ansøgninger og tillader os at lukke for modtagelse af ansøgninger, når vi har udfyldt pladserne.

Deltagernes oplevelser..

Kristine Erichsen

Team Vestfyn

Jeg søgte om at komme med fordi det lød som en sjov og spændende oplevelse.

Jeg synes der er et enormt stærkt internationalt fællesskab i KFUM og det handler om meget andet end bare sport. Vi har værdier tilfælles og der er stor vægt på den anerkendende og positive tilgang. Der er slet ingen tvivl om at det er den største reklame for kurset. Det er en helt unik chance, så hvis man får tilbuddet, skal man endelig tage af sted.

Jeg har fået meget viden om hvordan de arbejder med sport i andre lande. Det var især i forbindelse med vores gruppeprojekt at vores samarbejde at jeg blev bevidst om at det fungerer på helt andre måder i andre lande.

Julie Bak

Aalestrup IF

Jeg søgte om at komme med for at få nye perspektiver på hvordan man kan anvende physical literacy (kropslig dannelse).

Jeg havde frygtet at der var sproglige barrierer, men da vi arbejdede i praksis var der ingen hindringer. Det kørte bare. Jeg var overrasket over at KFUM idræt er så stort og internationalt. Det var en positiv oplevelse at finde ud af at vi også havde så meget til fælles på tværs af grænser og på trods af forskellige kulturer.

Der har været nogle processer og dynamikker i gruppearbejdet som har åbnet op for en større kreativitet og givet mig inspiration.

Magnus Avataq

AGF Håndbold

Jeg søgte om at komme med for at få en større viden om hvordan man kan lave projekter og håndterer det.

Majas undervisning om PL-øvelser var sjove og skabte et godt fællesskab fra starten af. Jeg fik en stærk oplevelse af en særlig energi, da vi udviklede projektopgaven i en lille gruppe med unge fra andre lande. Det har jeg ikke prøvet før. Turen til Fanø var også var også en kæmpe oplevelse, og især cykelturen rundt om øen, og pizzabesøget hvor vi blev vartet op af Alfredo, som selv er italiener. Det var utrolig sjovt. Den internationale aften med indslag fra alle lande var spændende og sjov.

Det har været sjovt at vi kom så tæt på hinanden og der opstod nogle venskaber som jeg ikke havde forventet.

Praktiske informationer

Forbundet betaler alle udgifter til rejse, ophold og tilmelding.


Seminaret afvikles i

  • Datoer for nyt seminar kommer


Alle deltagere medvirker i et forberedende møde, hvor vi gennemgår opgaver og ansvarsområder og aftaler for seminaret.